ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ (BADMINTON)

 

Το 2009 εντάχθηκε για πρώτη φορά το τμήμα του BADMINTON στον ΕΘΝΙΚΟ από τον Κομήτη Δοξάκη. Σημαντική στα πρώτα βήματα του τμήματος ήταν η  βοήθεια της Ρούλας Πουτόκα σημαντικής τότε αθλήτριας.

Το 2010 έγινε μέλος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στους περιφερειακούς αγώνες ανδρών – γυναικών με 4 αθλητές & /τριες, ( Πίκης Χρήστος, Δεληγιάννη Δάφνη ,Χαρτοφύλακα Αθηνά και Πανταζή Πασχαλιά ).Το 2011 με το Πίκη Χρήστο συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2012 διοργανώθηκε για 1η φορά τουρνουά στην Αλεξ/πολη, και το Δεκέμβριο του 2014  3 αθλητές μας, συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά BADMINTON  Kassabian Brothers στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Το 2014 Έφορος του Τμήματος έγινε η Βίκυ Κοϊνάκη. Από το 2014 με τη στήριξη του Εθνικού Προπονητή Β. Ξάνθου το τμήμα αναβαθμίστηκε αγωνιστικά, δείχνοντας τις μελλοντικές δυνατότητές των αθλητών του. Στην αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα ανέβηκε στην Α2 κατηγορία και συμμετείχε σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα .

Το Φεβρουάριο του 2016 διοργάνωσε το Πανελλήνιο OPEN βαθμολογούμενο και με χρηματικό έπαθλο, με ρεκόρ συμμετοχών 97 αθλητές από όλη την Ελλάδα και σύσσωμη την εθνική ομάδα. Στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες το 2016 ο Πατερόπουλος Αντώνης κατετάγη στην 6η θέση.

27-28-29 Οκτωβρίου 2016 ο Εθνικός διοργάνωσε το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ19 στην Αλεξ/πολη, με συνδιοργανωτή τον Δήμο ,την Ομοσπονδία Αντιπτέρισης και την έμπρακτη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου κ.κ. Άνθιμου . Με τη συμμετοχή 6 εθνικών ομάδων βαλκανικών κρατών και 61 συνολικά αθλητών.

Στην Εθνική Ομάδα Ελλάδας συμμετείχαν 3 αθλητές του Εθνικού Βουκουρεσλής Τηλέμαχος, Καραγεωργίου Κυριάκος και Πατερόπουλος Αντώνης.

Τον Μάιο 2017 ο Εθνικός στην κατηγορία των Κ13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τους Μανδάνη Δέσποινα και Βραχιώλα Αλέξανδρο και την 8η θέση με τον Κολομπρατσίδη Χρήστο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2017 Ανδρών-Γυναικών κατέλαβε την 3η θέση με τον Τσαρτσίδη Αχιλλέα. Οι μικροί  αθλητές του Εθνικού συμμετείχαν σε αγώνα International- 15 χώρες σύνολο 90 αθλητές - κατηγορία Κ13 και η Μανδάνη Δέσποινα κατετάγη στην 5η θέση ενώ ο Κολομπρατσίδης Χρήστος στην 12η  και ο Βραχιώλας Αλέξανδρος στη 16η.

To 2018 το τμήμα της Αντιπτέρισης ανέβηκε στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Στους Πανελλήνιους Σχολικούς  Λυκείων στο Ομαδικό κοριτσιών στην Ν. Ιωνία  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Οι αθλήτριες του Εθνικού του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης ήταν οι εξής: Σαλιαρίδου  Μαρία, Αλεξίου Σίσσυ, Διαμαντάκη Αργυρώ, Γερασούδη Χριστίνα. Ενώ στην μπήκε στην 8άδα ο Καραγεωργίου Κυριάκος στο Μονό Αγοριών.

Ακαδημίες Εθνικός ΜΓΣ

Δείτε νέα και πληροφορίες σχετικά με τις άλλες ακαδημίες του Εθνικού ΜΓΣ Αλεξανδρούπολης